Saturday, 20 August 2016 13:42

مشخصات شکر قهوه ای

Written by 
Rate this item
(3 votes)

 

 

مصارف و کاربردهای شکر قهوه ای :

 شکر قهوه ای علاوه بر مصارف خانگی در شیرینی پزی و به خصوص پخت انواع کیک مصرف فراوانی دارد . این نوع شکر بر حسب کیفیت ، مزه ، بوی و قوام آن در ترکیبات شیر، بستنی ، خامه ، شیرینی و مخلوط های انواع کیک و بستنی به کار می رود . در اروپا و امریکا به این نتیجه رسیدند که شکر قهوه ای برای شیرینی پزی ، مربا ، کیک ، تارت و پای میوه به مراتب بهتر از شکر سفید می باشد و طعم و بوی آن بر لذیذ شدن این فرآورده ها می افزاید .

 

-  ارزش غذایی و فواید  شکر قهو ه ای و مقایسه آن با شکر سفید شکر قهوه ای :

 شکر قهوه ای حاوی املاح مفید کلسیم ، منیزیم ، سدیم و پتاسیم می باشد بطوریکه یکصد گرم شکر قهوه ای حاوی حدود 370 کالری است در حالیکه در شکر سفید این مقدار به 400 کالری می رسد . با توجه به ساکاروز و کالری کمتر در شکر قهوه ای نسبت به شکر سفید مصرف آن توصیه می شود و عصاره آن برای سلامت افراد مفید است .

 ویتامین ها و مواد معدنی موجود در شربت نیشکر مانند فسفر ، کلسیم ، آهن  و منیزیم و پتاسیم در شکر قهوه ای نیز وجود دارند . شکر قهوه ای برای سلامت پوست و رفع سلول های مرده آن مفید است . همچنین استشمام رایحه آن نیز آرامش بخش خواهد بود .

 علاوه بر این شکر قهوه ای حاوی مقدار زیادی اسید گلیکولیک و اسید آلفا هیدروکسی است که این مواد برای حفظ سلامت پوست مفید می باشد و معمولاً از عناصر کلیدی محصولات گرانقیمت است . اسید گلیکولیک طبیعی موجود در شکر قهوه ای رطوبت پوست را تأمین کرده و از آن در برابر سموم محافظت می نماید .

 این ماده علاوه بر اینکه آکنه پوستی را کاهش می دهد برای پوستهای حساس مناسب  بوده و علاوه بر تهیه ماسکهای پوستی برای از بین بردن شوره سر و سلامت موها  نیز مورد استفاده قرار می گیرد .

 از فواید دیگر مصرف شکر قهوه ای بهبود جریان خون در بدن و تولید سلولهای خونی است . همچنین گفته می شود مصرف شکر قهوه ای اشتها را افزایش داده و سیستم هاضمه و گوارش را نیز تقویت می کند . 

 

شکر قهوه ای پیشنهادی مناسب برای فرآوردهای قنادی

 شکر قهوه ای دارای کریستال های درشت تری در مقایسه با شکر سفید است و بسیار آهسته تر از شکر سفید حل می شود  که در نتیجه بسیاری از تولید کنندگان شیرینی ها ترجیح  می دهند از آن استفاده نکنند . امّا طعم کاراملی مطلوب آن ، شکر قهو ه ای را گزینه مناسبی برای تولیدات قنادی و شیرینی جات می نماید به گونه ای که استفاده از آن باعث ایجاد طمعی متفاوت و بکر می شود .

 

شکر قهوه ای نیز مانند شکر سفید سریعاً جذب بدن می شود .

 برای افراد دیابتی که در زمان های افت شدید قند خون ، به شربت شکر احتیاج دارند ، وضعیت شکر قه وهای و شکر سفید مانند یکدیگر است و همانند شکر سفید ، شکر قهوه ای نیز می تواند در مدت زمان کوتاهی ، قند خون را افزایش دهد.

 شکر قهوه ای می بایست به لحاظ ظاهری دارای دانه بندی سالم ، رنگ یکنواخت بدون خاکه و فاقد هرگونه موارد خارجی باشد . ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی شکر قهوه ای مطابق جداول زیر می باشد .

 

ویژگیهای فیزیکی 

شرح

وضعیت قابل قبول

رنگ

طلایی روشن تا تیره

بو

قوی ، بوی مخصوص شکر قهوه ای

طعم

طعم مخصوص شکر قهوه ای

 

  

ویژگیهای شیمیایی شکر قهوه ای 

ردیف

شرح

حدود قابل قبول

 طبق استاندارد

 شکر قهوه ای شرکت

میرزا کوچک خان

1

درجه پلاریزاسیون مستقیم

(گرم/درصد)

کمینه 88

کمینه 98

2

خاکستر سولفات(گرم/درصد)

بیشینه 3/5

بیشینه 3

3

قند اینورت (گرم/درصد)

بیشینه 12

بیشینه 1

4

رطوبت (گرم/درصد)

بیشینه 4/5

بیشینه 2

5

انیدرید سولفورو

(میلی گرم در کیلوگرم)

بیشینه 20

صفر

  

 

مقایسه شکرقهوه ای و شکر سفید 

شرح

درصد ساکاروز

درصد رطوبت

درصد قنداینورت

املاح

شکر سفید

99/9

0/06

ناچیز

ناچیز

شکر قهوه ای

91-95

2-4

4-9

حاوی املاح کلسیم ، منیزیم ، سدیم و پتاسیم

 

Read 34900 times Last modified on Tuesday, 05 March 2019 09:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.


لطفا پازل زیر را مرتب نمائید.